Invitation til årets skolekunstprojekt

Invitation til årets skolekunstprojekt er nu sendt ud til skolerne i Slagelse Kommune:

Igen i år inviterer foreningen Sct Michaels Nat skolerne i Slagelse Kommune til at deltage i et spændende skolekunstprojekt – som også er en konkurrence ud i kunstens verden. Skole-kunstprojektet henvender sig i 2023 til 3., 4. og 5. klasser. Flere klasser fra samme skole kan deltage.

Vi har tidligere brugt emner som f.eks. van Gogh, Asger Jorn, den danske guldalder eller slet og ret Slagelse. De to sidste år har vi arbejdet med street art i Slagelse Midtby, hvor klasserne udførte et stort værk på Kulturnatten.

I 2023 vender vi tilbage til den gamle metode: Klassen arbejder i ro og mag med sit værk hjemme på skolen. Værket bliver herefter udstillet i et indendørs rum i forbindelse med Sct Michaels Nat. Værkerne i skolekunstprojektet bedømmes af en jury, og vinderen offentliggøres i forbindelse med åbningen af Kulturnatten på Nytorv. Som præmie får den vindende klasse en tur til et kultursted i Danmark efter eget ønske og inden for rammen af 8.000 kr. Det er da en dejlig præmie!

I den forbindelse indbyder vi til et informationsmøde tirsdag d. 6. juni kl. 15 i Innova Huset, Industrivej 1, 2. sal 4200 Slagelse. Sct Michaels Nats nye kontor, som ligger lige ved siden af XL Byg.

Nu nogle ord om selve Skolekunstprojektet opgave og mål:

  • Anna Ancher (1859 – 1935), født og død på Skagen, en af Danmarks ypperste malere
  • Pablo Picasso (1881 – 1973), spansk kunstmaler, billedhugger, keramiker og meget mere
  • Claude Monet (1840 – 1926), fransk kunstmaler, navngiver impressionismen

 Derefter vælger klassen ét af kunstnerens værker og fortolker det ved at skabe et nyt værk, der kan føles og ses eller høres, leges med, benyttes til en eller anden funktion. F.eks. er Monet kendt for sine mange åkandemalerier. Kan klassen skabe en fiskedam/åkande-dam? Picasso har skabt mange malerier med moderne portrætter/figurer. Kan klassen skabe en slags skulptur ud fra et maleri? Anna Ancher brugte meget lys i sine malerier. Tænk at skabe et rum med lysets farver! Af produktet skal fremgå, hvilket kunstnerisk værk blev brugt som udgangspunkt, gerne med en kort beskrivelse og tanker til. Indrømmet: opgaven kræver lidt forarbejde og sætten-sig-ind-i, og dét er netop tanken.

Projektleder for skolekunstprojektet er igen i år kunstner Knud Erik Sørensen – ligesom Helle Larsen igen står for den administrative koordinering.

Knud Erik tilbyder som sædvanlig at besøge de skoler/klasser, der deltager. En time efter aftale for at inspirere klasserne og svare på spørgsmål.
Tilmelding til informationsmøde/skolekunstprojektet til Helle Larsen – hl@event-slagelse.dk, tlf. 20 81 94 05 eller til Knud Erik Sørensen, k.e.s@pc.dk, tlf. 22 31 47 96.

Invitation til print

Print invitation til skolekunstprojekt 2023 (pdf – nyt vindue)